www.pragaitukor.com - Prgai Tkr

2011/3 bemutatkozik

Beszljk meg

Lassan mgttnk a nyr, s a magyar szvetsg berkeiben, szervezeteiben is jraindul a pezsgs, a trsadalmi s a kulturlis let, ismt lesznek klubtallkozk, magyar kulturlis napok s blok is. Lesz teht mivel foglalkozni tisztsgviselknek s tenni vgy tagoknak egyarnt. Csak legyen, aki a munkt elvllalja.

Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy a jv v elejn tisztjtsokra is sor kerlt. Elbb az egyes alapszervezetekben, majd az orszgos kldttkzgylsen is. Mivel a tisztsgviselkre komoly felelssg s sok munka vr, meggyzdsem, hogy mg idben el kell gondolkodni azon, hogy kik kerljenek a vlasztott tisztsgekbe. Miutn tudjuk, hogy a nem ppen, s inkbb ritkbban, mint gyakrabban hls funkcikrt nem nagyon tolonganak az emberek, fontos lenne, hogyha mg idejben, gy az egyes vezetsgekben, mint az rintett tagsg krben is megvitatsra kerlnnek ezek a szemlyi krdsek is. Az vzr gylsek idejre aztn sszellhatnak azok a csapatok, amelyek kpesek tovbb vezetni egy-egy alapszervezet, megszervezni az ignyelt programokat.

Az orszgos elnksg a jv tavaszi orszgos tisztjt kldttkzgyls tmjt mr szeptemberi lsn napirendre tzi, hogy idben mindenre felkszlhessnk.

Szervezetnkkel kapcsolatban tudjuk, sok mindenrl folyik a vita, a beszlgetsekben sok rdekes, megfontolsra rdemes felvets, elkpzels is elhangzik, amelyek azonban csak nagyritkn kerlnek napirendre a gylseken is. Mindenki szmra hasznos lenne, ha brki, akinek vannak elkpzelsei a szvetsg munkjval, jvjvel, s ltalban a csehorszgi magyar szervezetekkel, magyarokkal kapcsolatban, azokat paprra is vetn, s megrn a Prgai Tkrben. Els fecskeknt Hlavcs Pl vetette paprra elkpzelseit.

A felettbb szksges prbeszdre, vlemnycserre ezentl j alkalmat knl a Cseh- s Morvaorszgi Magyarok Szvetsgnek megjult honlapja is. A www.CZMMSZ.org internetes cmen megtallhat, a kvetkez hnapokban fokozatosan feltltsre kerl honlapon szintn lehetsg van a nzetek, elkpzelsek nyilvnossgra hozatalra, kzzttelre. Hasznljuk ki a rendelkezsnkre ll eszkzket. Ez mindnyjunknak rdeke, s mindnyjunknak csak hasznra vlhat.

Tisztelettel:

 

Kokes Jnos