www.pragaitukor.com - Prgai Tkr

2011/4 bemutatkozik

Beszljk meg

mert van mit megbeszlni. Kzrdek tmbl van elg. Lapunk egyik korbbi szmban ppen ezen a helyen mutattam r, hogy szksges lenne megvitatni a csehorszgi magyarok szervezettsgt, illetve a klnfle szervezetek egyttmkdst. Megfelel-e a mai helyzet, vagy sem, szksg van-e a vltoztatsra vagy sem Errl ugyan ngyszemkzt arnylag sok sz esik, de sokszemkzt szinte alig. A tma minden lapinterjban felmerlt, vlemnyek is elhangzottak, st Hlavcs Pl kln is megfogalmazta elkpzelseit, az is beszdtma lett, de hogy ezzel kapcsolatban valaki ms - pldul szervezeteink tisztviseli - is mondott volna valamit nyilvnosan, vagy rsban fogalmazta volna meg elkpzelseit, az bizony nem trtnt meg. Hangslyozom: a Prgai Tkr fruma lehet ezeknek a vlemnyeknek.

Hossz vajds utn elkszlt s megindult a Cseh- s Morvaorszgi Magyarok Szvetsgnek az j honlapja, amely a www.CSMMSZ.org cmen rhet el. A honlap folyamatosan fel lesz tltve, s ami fontos, napraksz informcikat kvn szolgltatni a csehorszgi magyar vilg trtnseirl. Igyeksznk feltenni a honlapra minden meghvt, rtestt, hogy ezzel is segtsnk thidalni a kommunikcis problmkat. A honlap zen faln keresztl ugyanakkor mindenki lehetsget kap arra is, hogy kzvetlenl kommunikljon az egyes alapszervezetekkel s a kzponttal is. A csehorszgi magyar szervezetek elrhetsgei is mind megtallhatak a weblapon. Szvetsgnk krse az, hogy akinek vannak arra rdemes informcii, juttassa el azokat a kzpontba. S termszetesen szvesen fogadjuk magrl a honlaprl szl vlemnyeket is, mert az is alakulni fog.

Vlemnynyilvntsra teht most mr minimlisan kt, mindenki szmra hozzfrhet, fruma van a csehorszgi magyaroknak. S hogy mi mindenhez lehet hozzszlni, mi mindenben lehet llst foglalni, azt nem is rdemes felsorolni. Egyszeren fogalmazva: mindenben, ami msokat is rdekelhet, rinthet. Merem remlni, hogy a Prgai Tkr olvasinak van vlemnye.

Tisztelettel:

 

Kokes Jnos