www.pragaitukor.com - Prágai Tükör

2012/3 bemutatkozik

Beszéljük meg…

Több olyan, a csehországi magyarokat érintő változás is történt az elmúlt hónapokban, amelyeket illő, hogy a Prágai Tükör hasábjain se hagyjunk figyelmen kívül, szó nélkül.

Tavasszal, valamivel korábban a tervezettnél befejezte csehországi diplomácia misszióját Szőke László, Magyarország prágai nagykövete. Bár Szőke László hivatalos kiküldetésének ideje néhány hónap múlva amúgy is lejárt volna, korábbi távozásának egyetlen oka az, hogy Áder János, az új magyar államfő őt nevezte ki az elnöki hivatal külügyi igazgatóságának az igazgatójává. Szőke László ezt a nagy felelősséggel járó fontos tisztséget elfogadta, s azonnal munkába is lépett.

Ebből az alkalomból szükséges hangsúlyozni: a CSMMSZ és más csehországi magyar szervezetek számára Szőke László nagyon fontos személyiség volt, rendkívül sokat segített mindenkinek.

Egyébként nem panaszkodhatunk. Minden eddigi prágai magyar nagykövet úgy segített szövetségünknek, ahogy tudott. Az azonban tény, hogy olyan széleskörű ismeretekkel és önzetlen segíteni akarással, beleérzéssel gondjaink iránt és a valóban mindennapi kapcsolattartással szövetségünk vezetőségével és minden alapszervezetével úgy, ahogy ezt Szőke László tette, eddig még nem találkoztunk.

Tisztelt nagykövet úr! Hálásan köszönjük ezt a segítséget és az új pozíciójában is kitartást, jó egészséget, jó szerencsét és sok-sok sikert kívánunk.

A másik változás a CSMMSZ-t és a Prágai Tükör folyóiratot érinti. Smejkal Magda távozott s CSMMSZ szervezőtitkári, valamint a szerkesztőség titkári posztjáról, s ezt a munkát Farkas Éva vette át. Ezúton is szeretnék a CSMMSZ vezetősége és a magam nevében is köszönetet mondani Magdinak az éveken keresztül végzett megbízható és jó munkájáért, a Prágai Tükör esetében a szerkesztőségi háttér megszervezésért, a sok-segítségért, és azért külön is, hogy mindezek mellett rendszeresen arra is maradt energiája, hogy egy-egy eseményről tudósítson, fényképeket készítsen a lap számára. Remélem, hogy egy-két írásra a jövőben is számíthatunk.

Kedves Magdi! Köszönjük az elvégzett munkát, s kívánunk további sok sikert, sok szerencsét és főleg jó egészséget a további munkádban, valamint életedben.

Tisztelettel:

 

Kokes János