www.pragaitukor.com - Prágai Tükör

2001/1 szervezeti mozaik

Márciusi ünnepségek a pilzeni alapszervezetnél

Klubunkban március 23-án, pénteken, immár hagyományosan, a himnusz eléneklésével nyitottuk meg a márciusi ünnepségeket. A meghitt hangulatot fokozta, hogy első alkalommal köszönthettük körünkben (s reméljük, nem utoljára!) László Imre követségi tanácsost és kedves nejét.

Összejövetelünkön Rainer Jánosné tartott egy rendkívül érdekes és magas színvonalú előadást a szabadságharc eseményeiről, tanulságairól, jelenünknek szóló üzenetéről. Majd Weszely Éva egy Petőfi versét szavalt el. Mindezt beszélgetés, vita követte, múltról, jelenről, történelmi eseményekről és a mai emberi kapcsolatokról.

Az ünnepi megemlékezés vasárnap, 28-án magyar katolikus szentmisével folytatódott. Bár nem voltunk sokan, jó érzés volt látni a szülőket gyerekeikkel, a nagyszülőket unokákkal. Prágából is érkeztek vendégek, nagy örömünkre újra eljött László Katalin is, akinek figyelmességéből kokárda került annak mellére is, akinek véletlenül még nem volt.

A szentmise végén felhangzó himnusz még nem jelentette az ünnepségek befejezését. Újra a magyar klubba mentünk, ahol megtekintettük s meghallgattuk Erkel Ferenc Bánk bán című operáját.

Kuczman Miklós